Omgeving

Camping ‘t Trekkersveld laat u kennis maken met het boerenleven, de rust en ruimte van het platteland. De camping ligt binnen de gemeente Weststellingwerf in de provincie Friesland.

Gemeente Weststellingwerf
De oudste dorpen in Weststellingwerf ontstonden in de 8ste-14de eeuw, gebouwd op flauw hellende, lange zandruggen, die oorspronkelijk werden begrensd door hoogvenen. In de 11de eeuw behoorden West- en Ooststellingwerf tot Drenthe en stonden ze onder de Bisschop van Utrecht. De gemeente Weststellingwerf telt 26 officiële kernen. De hoofdplaats is Wolvega. Plaatsen als Steenwijk, Heerenveen als ook Assen, Meppel en Hoogeveen zijn binnen 30 minuten bereikbaar met de auto.

De gemeente Weststellingwerf is bij uitstek geschikt voor recreatie. Het landschap is afwisselend met bos, heide en waterrijke gebieden. De gemeente heeft een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden, routes voor paardrijden en waterwegen voor de kleine watersport.

Binnen handbereik van de verblijfsaccommodatie vindt u prachtige natuurgebieden zoals Dwingelderveld en de weerribben die veelal vrij toegankelijk zijn. Bewegwijzerde routes gidsen u probleemloos naar de mooiste plekjes. Fiets- en ruiterpaden doorkruisen het prachtige landschap en er zijn ook talloze mogelijkheden voor een rit per huifkar, paard of kano.

Kortom: Voor ieder wat wils…