Mooie fietsroutes – Magisch Drenthe

Drenthe
118 kilometer

‘Het is hier zoo machtig mooi’ schreef Vincent van Gogh al in 1883 aan zijn broer Theo. Ontdek het zelf!


Deze nieuwe fietsroute, met een afstand van 118 km, in de gemeente Coevorden heeft een magische aantrekkingskracht voor liefhebbers van fietsroutes en voert u langs en door prachtige oude (brink) dorpjes met hun schitterende Saksische boerderijen.

U fietst door een natuur met unieke flora en fauna. Neem er de tijd voor om het te ontdekken. Natuurlijk komt u ook voorbij de hunebedden, grafheuvels, celtic fields en langs prachtige monumentale gebouwen zoals kerken, een havezate en een kasteel.

U kunt oog in oog komen te staan met schotse hooglanders. Ook herten, reeën, dassen en vossen kunnen uw pad kruisen. De buizerd zult u ongetwijfeld op zijn uitkijkpost treffen. Deze magische fietsroute waarbij u al dit moois zult tegenkomen is te koop in alle VVV kantoren in de gemeente Coevorden.

Kom en overtuig u zelf of het klopt wat Vincent al in 1883 aan zijn broer Theo schreef. De VVV medewerkers weten al dat het waar is en kunnen het u vertellen. Beter is dat u zelf de magie van Coevorden ervaart.

De magische fietsroute bestaat uit 5 gedeeltes die ieder afzonderlijk te fietsen zijn. Meer informatie kunt u vinden op www.vvvcoevorden.nl of neem contact op met VVV Drenthe Plus, kantoor Coevorden, tel. 0524-525150.