Leuke wandelroutes – Het boomkroonpad

Houtvester Kuhnhuis, Drouwen

Bij het Drents Boomkroonpad gaat het bos voor u leven. Dit educatieve pad tussen Borger en Rolde brengt u via loopbruggen naar de toppen van de bomen.


Wandelen door de boomtoppen
In de boswachterij Borger wandelt u door de toppen van de bomen. Via een ondergrondse gang waar op een creatieve manier het ondergrondse leven is nagebootst, komt u via de wenteltrap op het pad. Het pad is 125 meter lang, start op een hoogte van 7,5 meter en loopt over bruggen van ruim één meter breed. Onderweg maakt u kennis met de bomen die u vanaf het pad kunt zien. Op panelen in de vorm van boombladeren staan interessante wetenswaardigheden vermeld. Aan het eind van het pad heeft u vanaf de uitkijktoren een prachtig uitzicht over bosrijk Drenthe.

Actief het bos beleven
Rondom het Boomkroonpad biedt Staatsbosbeheer een grote variëteit aan mogelijkheden. In de ontvangstruimte ‘Het Houtvester Kuhn Huis’ staat alles in het teken van het thema ‘Het bos gaat voor je leven’. Hier is onder andere informatie verkrijgbaar over excursies, een rondrit met de paardentram, arrangementen en de vele fiets- en wandelroutes. Huur eens de fiets van de boswachter of ga via het Lorkenspoor naar dagrecreatieterrein ‘t Nije Hemelriek.