Knapzakoutes

De knapzak wandelroutes brengen u door het onbekende Drenthe. Ze vertellen u het verhaal van de mens en de natuur en laten u Drenthe zien als hun gezamenlijke werkstuk. De knapzakroutes laten onderweg het oude Drentse landschap herleven.

De knapzakroutes brengen u erheen…….


Knapzakroutes
Sinds de eerste innitiatieven in 1984 zijn er inmiddels zijn er zo’n zestig van deze routes verschenen. De routes worden met veel inzet  actueel gehouden en zo zijn de eerste negen Knapzakroutes inmiddels geheel herzien. In samenwerking met de dorpen zijn de routes waar nodig verlegd en als er nieuwe, mooiere paden beschikbaar zijn, worden die in de nieuwe routes gebruikt. Er werd nieuwe informatie toegevoegd, oude foto’s, prenten en kaarten uit verschillende archieven gehaald en er werden nieuwe foto’s gemaakt.

Nieuwe boekjes
De nieuwe Knapzakrouteboekjes hebben een handzaam formaat gekregen. De route en de beschrijving van de route kunt u achterin het boekje vinden. De prijs bedraagt € 5,25 per boekje. Op dit moment kunt u in de omgeving van de camping de volgende knapzakroutes lopen: Knapzakroute K12 Vledderveen-Vledder; K13 Frederiksoord-Wilhelminaoord; K17 Wapse. Andere routes liggen wat verder weg in de provincie Drenthe. Er wordt op dit moment gewerkt aan drie nieuwe routes in de buurt t.w. Veenhuizen; Zorgvliet; Uffelte;

Meer informatie
U kunt de routeboekjes bij de vestigingen van VVV Drenthe Plus verkrijgen.

Voor meer informatie over de knapzakroutes kunt u contact opnemen met VVV Drenthe Plus,

tel. 0593-541769, e-mail info@vvvdrentheplus.nl of bij de VVV kantoren in Drenthe.