Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Het Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse in Ruinen is vernieuwd. Na een periode van elf jaar, waarin maar liefst een miljoen bezoekers werden ontvangen, is de inrichting gemoderniseerd en wordt de informatie meer interactief aangeboden.

De vernieuwing van het bezoekerscentrum Dwingelderveld valt direct op na binnenkomst. Een grote maquette van het Nationaal Park en een panoramafoto van 35 meter bepalen het gezichtsveld.


Maquette

De maquette is een weergave van het vierduizend hectare grote gebied. Eromheen staan zogenaamde touch-screen computers waarmee u informatie kunt verkrijgen over de historie van het gebied en de planten en dieren in het gebied.

Panoramafoto

Langs de binnenwanden van het centrum is een grote panoramafoto van 35 meter aangebracht. In de wanden zitten kijkgaatjes waardoor u planten en dieren die in het Nationaal Park leven, kunt zien.

Verspreid over de nieuwe ruimte zijn houten kubussen geplaatst met interactieve informatie over water, dieren, planten, het Nationaal Park en Vereniging Natuurmonumenten. In de vloer zitten glasplaten, waaronder sporen van dieren, heidesoorten en archeologische vondsten te zien zijn.

Bezoekers worden in het centrum nog beter geïnformeerd over het gebied. Er is veel informatie voorhanden over het ontstaan van het gebied en het belang van water in het Dwingelderveld. De grote natuurontwikkelingsprojecten van de afgelopen jaren, zoals het herstel van de Davidsplassen en het Holtveen, krijgen in het vernieuwde ook aandacht.

WAAR?

Bezoekerscentrum Dwingelderveld
Benderse 22
7963 RA RUINEN
Tel: (+31) (0)522 472 951