Bezoekerscentrum De Weerribben

Nationaal Park De Weerribben is een prachtig moerasgebied, ontstaan door het samenspel van mens en natuur. Ooit werd hier veen afgegraven voor de turfwinning. Nu wisselen smalle stroken land en water elkaar af. Talloze dieren en planten voelen zich er prima thuis. Dit waterrijke natuurgebied laat zich het best vanaf het water ontdekken. Maar ook te voet of per fiets is er veel te beleven.


Het bezoekerscentrum de Weerribben ligt midden in het door mensenhanden gemaakte natuurgebied De Weerribben. Dat hier vroeger turf werd gestoken is nog steeds zichtbaar. Stroken land worden hier afgewisseld met water.

Met alle vragen omtrent het kenmerkende landschap van dit natuurgebied kunt u in het bezoekerscentrum terecht. Het is een prima uitgangspunt voor een zwerftocht door het veengebied: te voet, per fiets of uiteraard per kano.

Het natuurgebied is bijna geheel vrij toegankelijk voor bezoekers. In het bezoekerscentrum kunt u kaarten routes en boekjes kopen en is er informatie te krijgen over excursies. De vaste expositie en een videopresentatie vertellen u alles over het ontstaan van het gebied en de flora en fauna.